Hlavní obsah

Na 17 tisíc Řeků demonstrovalo proti škrtům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Aténách a Soluni v pondělí demonstrovalo asi 17 tisíc lidí, převážně příznivců vládnoucí levicové strany SYRIZA, za řecké „ne” v nadcházejícím referendu. Demonstranti odmítají hospodářské škrty, kterými zahraniční věřitelé podmiňují další pomoc Řecku. Podle demonstrantů se věřitelé snaží zemi vydírat.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Policisté dohlížejí na demonstraci. V popředí řecká vlajka s nápisem "ne"

Článek

Policie odhadla, že přes 13 000 lidí se shromáždilo na aténském náměstí Syntagma před budovou řeckého parlamentu a 4000 v Soluni, druhém největším městě na severu země.

Řecký premiér Alexis Tsipras po neúspěšných několikaměsíčních jednáních s mezinárodními věřiteli o dalších penězích pro Řecko ohlásil na 5. července referendum o požadavcích věřitelů. [celá zpráva]

Tsiprasovi odpůrci premiérovi připomínají, že když na začátku vyjednávání s věřiteli o referendu hovořil tehdejší šéf řecké vlády Jorgos Papandreu, byl Tsipras tvrdě proti.

Reklama

Související témata:

Související články

Řecko nezaplatí MMF splátku 1,6 miliardy eur

Řecko neuhradí Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) splátku 1,6 miliardy eur (44 miliard Kč), kterou mělo zaplatit do úterý. Agentuře Reuters to řekl zdroj...

Výběr článků

Načítám