Hlavní obsah

Muž si sám usekl prsty na ruce, chtěl vydělat na pojišťovně

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojistné podvody všeho druhu nepatří v České republice mezi rarity. Ovšem jen vzácně se lidé snaží získat od pojišťovny peníze tak, že sami sebe zraní nebo poškodí. Podle finančních domů se k takovým to činům většinou odhodlají lidé, které trápí nedostatek peněz.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Jeden z takových případů za poslední dobu odhalila ČSOB Pojišťovna. Ta se například zabývala případem, kdy klient přišel při sekání trávy o dva prsty na ruce. Nehoda se měla stát, když muž vytahoval spadlou větev zpod sekačky.

Při vyšetřování se však ukázalo, že klient uzavřel krátce před nehodou životní pojištění na vysoké částky u tří různých pojišťoven. Podle pojišťovny bylo podezřelé také to, že nehoda se stala v podvečer, tedy že muž sekal trávu za špatné viditelnosti. Navíc den předtím padal sníh. Následně se klient přiznal, že si prsty usekl sám sekerkou.

Pojišťovna: Máme soucit, ale je to podvod

„Posuzovat úrazy, které si někdo způsobil sám úmyslně, je z lidského hlediska velice obtížné a s těmito lidmi soucítíme. Z pohledu pojišťovací legislativy však jde o pojistný podvod a pojistné plnění proto nelze vyplatit,“ vysvětlil Zdeněk Horáček z ČSOB Pojišťovny.

Konkurenční pojišťovací domy Koopertiva či Pojišťovna České spořitelny se letos zatím s obdobnými případy nesetkaly. Lidé si snaží peníze získat spíš vymyšlenými poraněními.

„V letošním roce nemáme v šetření žádný případ sebepoškozování zdraví. V životním pojištění se nadále setkáváme nejčastěji s fingovanými úrazy, kterých už v 1. pololetí řešíme několik desítek,“ řekl Novinkám mluvčí Kooperativy Marek Vích.

Reklama

Výběr článků

Načítám