Hlavní obsah

Musk za den zchudl o 18 miliard. Při ukázce rozbili skla Cybertrucku

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf a zakladatel Tesly Elon Musk za jediný den zchudl o 768 milionů dolarů (17,7 miliardy korun), upozornil server Forbes.com. Akcie výrobce elektromobilů se v pátek propadly o výrazných 6,4 procenta. Tesla ten den představila pick-up Cybertruck, jehož futuristický design se dočkal rozporuplného hodnocení. Navíc se při ukázce povedlo rozbít údajně nerozbitné sklo.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Šéf Tesly Elon Musk při představení elektrického pick-upu Cybertruck.

Článek

Radikální hranatý vzhled Cybertrucku na elektrický pohon vypadá jak inspirovaný sci-fi filmy nebo počítačovou hrou. I když jde zatím pouze o koncept, podle některých analytiků je „přinejmenším podivný“ a další soudí, že Tesla v dohledné době v tomto segmentu nebude vážně konkurovat zavedeným výrobcům.

Musk navíc při představení vozidlo prezentoval jako téměř nezničitelné, po úderu kovovou koulí ale obrněné sklo nevydrželo. Musk reagoval překvapeným zaklením „Oh my f..ing God!” „Je tu ještě prostor ke zlepšení,“ komentoval vzápětí.

Nejbláznivější auto od Tesly. Musk představil pick-up Cybertruck

AutoMoto

Analytik Deutsche Bank Emmanuel Rosner řekl, že rozbití údajně nerozbitného skla při demonstraci „není dobrý začátek.“

„Lidé se pravděpodobně nedokážou přenést přes jeho vzhled,“ uvedla na adresu Cybertrucku analytička Jessica Caldwellová z firmy Edmunds. „Vypadá jako trucková verze DeLoreanu z filmu Návrat do budoucnosti,“ dodala. Podle Muska byl jednou z inspirací pro vzhled nového vozu automobil Lotus Esprit, jenž se v roce 1977 objevil v bondovce Agent, který mne miloval.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Osmačtyřicetiletý Musk je ale stále s majetkem 23,6 miliardy dolarů (přes půl bilionu korun) 41. nejbohatším mužem světa, dodal Forbes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám