Hlavní obsah

Mlynář rozšířil počet svých náměstků

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr informatiky Vladimír Mlynář bude mít pět náměstků místo dosavadních dvou. Vyplývá to z nového organizačního řádu jeho ministerstva, který začne platit v pondělí.

Foto: Eva Jenčíková

Závěrečné vyhlášení na Závěrečné.

Článek

"Zrušena v té souvislosti byla samostatná funkce náměstka pro vědu a výzkum, z níž byl odvolán Dušan Chmelíček. Zůstane však nadále ředitelem Testcomu, příspěvkové organizace ministerstva informatiky (MI)," sdělila tisková mluvčí MI Klára Volná.

Mlynářovým prvním náměstkem bude i v nadcházejícím období Michal Frankl. Dále byli do funkcí náměstků k 16. srpnu jmenováni dosavadní ředitelé jednotlivých sekcí. Ředitel kanceláře ministra Pavel Kolář, Jana Vohralíková, která odpovídá za ekonomickou sekci MI, Dana Bérová s odpovědností za e-goverment, a Lubomír Moravčík.

Za změny může opožděný služební zákon

Mlynář své rozhodnutí udělat z ředitelů sekcí náměstky odůvodnil tím, že je odložena platnost zákona o služebním poměru až do roku 2007. Ministr tak chce v úřadu zavést systém srovnatelný s ostatními ministerstvy, "tedy jmenovat je do funkce náměstka ministra a umožnit tak jejich zapojení do všech pracovních skupin, do nichž je vyžadováno jmenovat zástupce MI v postavení náměstka ministra," sdělila Volná.

Související témata:

Výběr článků

Načítám