Hlavní obsah

Ministerstvo určilo za manažery dluhopisů tři banky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo financí (MF) určilo jako vedoucí manažery připravované emise státních dluhopisů v eurech společnosti Barclays Capital, Českou spořitelnu (ČS) a Deutsche Bank. V pátek o tom informovalo MF. Dluhopisy by měly být vydány podle MF v blízké budoucnosti v závislosti na tržních podmínkách.

Článek

O emisi státních dluhopisů v eurech se hovoří již od počátku letošního roku. Předchozí ministr financí Eduard Janota chystal vydat tyto dluhopisy za jednu miliardu eur (asi 25 miliard korun), ovšem pouze za příznivé situace na finančních trzích.

Chystaná transakce by byla první emisí zahraničních dluhopisů vydanou od října loňského roku, kdy MF emitovalo státní dluhopisy ve švýcarských francích.

Ministerstvo financí si chce podle strategie financování a řízení státního dluhu letos půjčit 280 miliard korun. Z toho na zahraničním trhu chce stát získat maximálně 140 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám