Hlavní obsah

Ministerstvo opět podpoří hypotéky pro mladé

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo i letos podpoří mladé lidi v koupi staršího domu nebo bytu. Úřad poskytne žadatelům příspěvek na hypoteční úvěr ve výši jednoho procentního bodu. Informovalo o tom ministerstvo pro místní rozvoj. Loni tímto způsobem úřad vyplatil žadatelů deset miliónů korun.

Článek

O příspěvek je nutné žádat již při sjednávání úvěru. Hypotéka pak musí být čerpána v období od 1. února 2010 až do konce ledna 2011 a žadatelé musí být mladší 36 let. Navíc se vztahuje i na již stávající příjemce podpory. Podpora se poskytuje buď manželům, z nichž alespoň jeden je mladší 36 let nebo samotnému člověku, který tohoto věku nedosáhl a vychovává alespoň jedno dítě.

„Poskytuje se na koupi staršího domu nebo bytu. V případě koupě bytu je podporované maximum 800 000 Kč, u rodinného domu s jedním bytem je podporován úvěr nejvýše do 1 500 000 Kč. O poskytnutí podpory je možné za­žádat v den uzavření smlouvy o úvěru, nejzazší termín je pak den jeho čerpání,“ uvedl úřad.

Konkrétně to tedy znamená, že pokud lidé mají například splácet pětiprocentní úrok z úvěru, díky podpoře od ministerstva budou platit v daném období jen čtyři procenta.

O příspěvek lze požádat na pobočkách České spořitelny, Hypoteční banky, ČSOB, GE Capital bank, Komerční banky, Raiffeisenbank, Wüstenrot stavební spořitelny či UniCredit Bank.

Reklama

Výběr článků

Načítám