Hlavní obsah

Miliardář rozdá zaměstnancům 60 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štědrá odměna čeká na zaměstnance společnosti RUSAL. Ruský miliardář Oleg Děripaska se totiž rozhodl svůj bonus za loňský rok ve výši tří miliónů dolarů (60 miliónů korun) rozdělit mezi ně - za nezanedbatelnou sumu zaměstnancům nakoupí akcie. Tímto krokem chce šéf firmy motivovat podřízené k lepším pracovním výkonům.

Foto: Právo

Článek

Peníze si mezi sebe rozdělí přibližně 120 lidí, každý by tak měl dostat zhruba půl miliónu korun v akciích. Pokud se tento systém odměn pro nejlepší zaměstnance osvědčí, vedení firmy v něm plánuje pokračovat i v budoucnu.

Deník The Moscow Times na webu uvedl, že bonus přejde do zvláštního fondu. Ten pak postupně koupí až 0,05 procenta celkového množství vydaných akcií. Někteří analytici krok uvítali.

Firma ruského miliardáře Viktora Vekselberga Sual Partners, která je menšinovým akcionářem RUSALu, ho ale označila za populistický. Upozornila přitom, že svým akcionářům společnost naposledy vyplatila dividendy v roce 2008.

RUSAL je největším světovým producentem hliníku. Má továrny v 19 zemích a po celém světě zaměstnává více než 72 000 lidí. Majetek Děripaska odhadl časopis Forbes na 8,5 miliardy dolarů, napsal zpravodajský server BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám