Hlavní obsah

Majiteli televize Nova klesl čtvrtletní zisk, kvůli covidu mu ubylo příjmů z reklamy

Novinky, bož

Americká společnost Central European Media Enterprises (CME), jež v Česku vlastní televizní skupinu Nova, ve druhém čtvrtletí snížila zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 25,7 procenta na 54,5 milionu amerických dolarů (1,3 miliardy korun). V Česku CME klesl zisk o 35,4 procenta na 20,9 milionu dolarů (484,5 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

V Česku CME zisk klesl o 35,4 procenta na 20,9 milionu dolarů (484,5 milionu korun).

Článek

Firma své hospodářské výsledky oznámila v úterní tiskové zprávě. Při použití stálých směnných kurzů, které ukazují změnu očištěnou od kurzových výkyvů, CME klesl zisk o 23,2 procenta. V Česku při použití stálých kurzů pokles zisku činil 30,9 procenta.

V důsledku globální pandemie firmě v dubnu a květnu výrazně klesly příjmy z reklamy, v červnu už se situace významně zlepšila. Za celé čtvrtletí příjmy z reklamy klesly o 21 procent při použití aktuálních měnových kurzů a o 17 procent při použití stálých kurzů.

Majiteli televize Nova ve čtvrtletí klesl provozní zisk i příjmy z reklamy

Ekonomika

Čisté výnosy poklesly o 26,2 procenta na 135,6 milionu dolarů (3,1 miliardy korun) při použití aktuálních kurzů, při použití stálých kurzů klesly o 23,2 procenta.

V Česku CME provozuje televizní kanály Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International. Společnost dále působí v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Slovinsku.

Pokud s tím vysloví souhlas Evropská komise (EK), společnost by se do konce října mohla stát součástí skupiny PPF Petra Kellnera. Dohoda o transakci ve výši 2,1 miliardy dolarů byla podepsána již loni v říjnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám