Hlavní obsah

Majitele zaskočil zájem o Čapkovu vilu, na chvíli nabídku stáhnul

Právo, ČTK, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Společnost M&M Reality stáhla z nabídky vilu spisovatele Karla Čapka na pražských Vinohradech. Důvodem byl velký zájem médií, uvedl mluvčí realitky Aleš Juchelka. Odpoledne už bylo ale opět možné v rubrice Domy tuto unikátní nemovitost najít.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vila bratří Čapků na pražských Vinohradech

Článek

Nabídka se na webových stránkách kanceláře objevila zhruba před deseti dny. Zmizela, protože majitele zaskočil mediální zájem. Pak se opět do nabídky vrátila.

„Stáhli jsme ji kvůli tomu, že nám od zveřejnění volala spousta médií včetně televizí s žádostí o možnost vyfotit a nafilmovat interiér domu. Současní majitelé si však nepřejí, abychom se v tuto chvíli jakkoliv k celé záležitosti vyjadřovali, a my to plně respektujeme,“ sdělil Juchelka. Vila zatím prodána nebyla.

Koupi vily za takřka 50 miliónů korun, kterou prodávají příbuzní bratří Josefa a Karla Čapkových, zvažuje i český stát. Ministerstvo kultury se zabývá možnostmi, za jakých podmínek by se vila spisovatele dala koupit.

„O prodeji jsme se dozvěděli na základě informace z Památníku bratří Čapků a momentálně prověřujeme naše možnosti. Celá záležitost je na samém počátku. My o prodeji víme přesně týden, takže v tuto chvíli nedokážu odhadnout časový horizont," uvedla mluvčí ministerstva kultury Lenka Brandtová.

Součástí unikátního domu je pracovna Karla Čapka, všechny archivní dokumenty jako například rukopisy, fotografie, knihovna či původní nábytek. Kolem vily je pozemek se zahradou, kde stojí skleník.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám