Hlavní obsah

Majitel televize Nova zvýšil zisk na téměř dvě miliardy

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další televizní stanice, zvýšila v prvním pololetí provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) meziročně o 19 procent na 86,3 miliónu dolarů (1,9 miliardy korun). Stanice v Česku přispěly k zisku celou polovinou.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo TV Nova v Praze

Článek

Celkové výnosy firmě v pololetí stouply o 16 procent na 298,7 miliónu dolarů (6,6 miliardy korun).

„V kombinaci s významným pokrokem ve snižování našeho dluhu, ve kterém nadále pokračujeme, dosáhla CME v první polovině roku nejlepších finančních výsledků za poslední desetiletí," uvedl jeden ze dvou generálních ředitelů CME Michael Del Nin.

CME očekává dokončení již dříve oznámeného prodeje chorvatských aktivit společnosti Slovenia Broadband, dceřiné společnosti United Group B.V. do letošního 31. července. V tomto měsíci také CME ohlásila prodej aktivit ve Slovinsku společnosti United Group.

V ČR se výnosy za pololetí zvýšily meziročně o 21,2 procenta na 112,6 miliónu dolarů (2,5 miliardy korun). Zisk za pololetí stoupl o 20,8 procenta na 43,6 miliónu USD (963 miliónů korun). Vedle Česka působí CME i v Bulharsku, Rumunsku a na Slovensku, přičemž ve všech těchto zemích zaznamenala meziroční nárůst zisku OIBDA i výnosů.

Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Reklama

Výběr článků

Načítám