Hlavní obsah

Madeta loni zdvojnásobila zisk na 311 milionů

Novinky, ČTK, bož
Aktualizováno

Největší česká mlékárna Madeta loni téměř zdvojnásobila zisk po zdanění na 311,4 milionu korun. Tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží stouply o 1,2 procenta na 5,61 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy.

Foto: archiv Pravo, Právo

Archivní snímek z roku 2017

Článek

Firma považuje výsledky vzhledem ke koronavirové pandemii za úspěch. Letos chce mít tržby kolem šesti miliard korun, uvedl ředitel Madety Milan Teplý.

„Negativní vliv měl výrazný propad v segmentu gastro, kdy byly zavřené školní jídelny, restaurace a hotely, a také komplikované exportní podmínky” uvedl Teplý.

Koronavirus přiměl farmáře vyrábět kozí parmezán

Domácí

„Do výsledku se ale kladně promítla silná poptávka, kdy kvůli omezením závodního a restauračního stravování vaří spotřebitelé více doma a více nakupují v obchodech, v nichž jsme dobře zalistováni,” dodal.

Madeta má čtyři výrobní závody – v Plané nad Lužnicí, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci a Pelhřimově. Společnost spolupracuje se 170 dodavateli syrového mléka a zaměstnává 1500 lidí. Denně zpracuje denně 900 tisíc litrů mléka.

Reklama

Související témata:

Související články

Mlékárna Madeta více než zdvojnásobila zisk

Jihočeská Madeta, největší zpracovatel mléka v zemi, loni zvýšila zisk po zdanění o 121 procent na 371,2 miliónu korun. Tržby společnosti klesly o necelých...

Výběr článků

Načítám