Hlavní obsah

Londýnská letiště Heathrow a Gatwick se potýkají se zpožděními

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská letiště Heathrow a Gatwick, která obsluhují Londýn, se dnes potýkají se zpožděními leteckých spojů. Důvodem jsou technické problémy ve středisku letové kontroly pro jižní Anglii, napsala agentura Reuters. Kvůli technické závadě byly zrušeny i některé lety mezi Prahou a Londýnem.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Pohled na letiště Heathrow poblíž Londýna.

Článek

„Máme technické potíže se systémem ve středisku letové kontroly ve Swanwicku, což si vynutilo letová omezení. Děláme vše, abychom to vyřešili co nejdříve,“ uvedla britská letová kontrola.

Ač se komplikace zmenšují, problémy postihly řadu letů včetně spojů na pražské Letiště Václava Havla.

Podle mluvčího pražského letiště Romana Pacvoně byly zrušeny dva zpáteční lety z Prahy na Heathrow a jeden zpáteční let na londýnské letiště City. „Situace se v průběhu dne může ještě změnit,“ dodal.

Konkrétně zrušení postihla spoj na letiště City s příletem do Prahy ve 12:20 a s odletem ve 13:00, lety z Heathrow do Prahy s přistáními v 16:25 a 20:05 a odlety v 17:15 a 20:50. Vedle odřeknutí spojů bude navíc podle webu letiště zpožděna linka z Gatwicku s přistáním v Praze v 17:15.

Reklama

Výběr článků

Načítám