Hlavní obsah

Letiště Vodochody je blíž rozšíření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letiště Vodochody nedaleko Prahy se přiblížilo kýženému rozšíření. Dostalo od ministerstva životního prostředí (MŽP) platný posudek vlivu na životní prostředí, díky němuž může žádat o územní rozhodnutí. V ideálním případě by rozšíření mohlo být hotové za sedm let, uvedl Ivo Mravinac, mluvčí skupiny Penta, která je investorem projektu. Rozhodnutí v pondělí potvrdilo i ministerstvo.

Foto: archiv Pravo, Právo

Vizualizace nového letiště Vodochody z roku 2009

Článek

Některé okolní obce s rozšířením letiště nesouhlasí a bojují proti němu. Obávají se například nadměrného hluku a dopadu na podzemní vody.

Ministerstvo v květnu zastavilo u posudku přezkumné řízení a byla potvrzena platnost stanoviska z roku 2013, ale ještě ověřovalo, zda splňuje požadavky novely zákona z roku 2015. Ověření mělo být podle původních informací hotové do letošních prázdnin.

Soud odmítl stížnost

Letiště Vodochody kvůli plánovanému rozšíření několik let usilovalo o posouzení vlivu na životní prostředí EIA.

Nejvyšší správní soud v Brně v květnu odmítl kasační stížnost obcí, jež se stavějí proti rozšíření letiště. Následně projednal ještě stížnost ministerstva životního prostředí, které s nesouhlasilo s rozsudkem umožňujícím rozšíření letiště.  [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám