Hlavní obsah

Kvůli nepokojům v severní Africe tratí Thomas Cook desítky miliónů liber

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší britská kancelář Thomas Cook očekává, že masivní nepokoje v Tunisku a Egyptě ji za období leden až březen připraví přibližně o 20 miliónů liber (asi 566 miliónů korun). Uvedl to server BBC.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Protesty v Káhiře

Článek

Cestovní kancelář doufá, že se jí ztráty podaří částečně vykompenzovat nabídkou jiných destinací. Zájem turistů vzrostl například o Řecko a Baleárské ostrovy.

Podle odhadů z minulého týdně se ztráty českých leteckých společností způsobené situací v Egyptě pohybovaly kolem 100 miliónů korun a cestovních kanceláří kolem 50 miliónů korun. Dá se však předpokládat, že ztráty budou narůstat i v následujících měsících. Nastartovat stoprocentní důvěru turistů v tuto destinaci může totiž trvat delší dobu.

Thomas Cook do Egypta přepraví každoročně zhruba milión turistů. Země faraónů je sedmou nejpopulárnější českou zahraniční dovolenkovou destinací a ročně ji navštíví až 170 000 českých turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám