Hlavní obsah

Kutnohorskému závodu Philip Morris vzrostly tržby, ale klesl zisk

Tabákové společnosti Philip Morris ČR klesl meziročně v letošním prvním pololetí čistý zisk o 0,3 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH vzrostly o 3,7 procenta na 8,9 miliardy korun. Navzdory pandemii koronaviru a protiepidemickým opatřením zůstaly obchodní výsledky stabilní, uvedla firma ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Továrna Philip Morris v Kutné Hoře

Článek

Objem domácího odbytu zahřívaných tabákových výrobků v České republice a na Slovensku se zvýšil o 0,2 miliardy na celkových 1,3 miliardy kusů. Celkový objem domácího odbytu klesl o 0,7 miliardy na 5,5 miliardy kusů.

„Navzdory protipandemickým opatřením zůstala naše výkonnost v první polovině letošního roku solidní,” uvedla předsedkyně představenstva a generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová.

Podle společnosti pokračuje růst prodeje tabákových náplní HEETS a zařízení IQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je podle firmy v těchto produktech výrazně nižší.

Chcete se chránit před inflací? Na pražské burze je i po odchodech z čeho vybírat, říká portfolio manažer

Ekonomika

Celkový odhadovaný počet dospělých uživatelů IQOS v obou zemích se k letošnímu 30. červnu zvýšil přibližně o 100 tisíc na celkových 730 tisíc uživatelů, z toho zhruba 490 tisíc bylo v České republice a 240 tisíc na Slovensku.

Přibližně 510 tisíc lidí přestalo s kouřením klasických cigaret a přešlo na IQOS.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze, kde na začátku čtvrtečního obchodování připisovala 0,9 procenta na 15 840 korun za kus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám