Hlavní obsah

Philip Morris loni utržil 17,1 miliardy, valná hromada je odložena kvůli koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, loni meziročně vzrostly tržby bez spotřební daně a DPH o 21,4 procenta na 17,1 miliardy korun. Čistý zisk stoupl o 4,8 procenta na čtyři miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Valná hromada, která měla 24. dubna schvalovat účetní závěrku a návrh na rozdělení zisku, byla odložena kvůli nouzovému stavu v souvislosti s koronavirovou epidemií. Uskuteční se v pozdějším termínu, až to bude situace umožňovat, uvedla v úterý firma.

"V těchto dnech a týdnech prožíváme zcela mimořádnou situaci, která vyžaduje především ohleduplnost vůči ostatním. Abychom neohrozili zdraví a bezpečnost svých akcionářů, kolegů a spolupracovníků, rozhodli jsme se odložit konání řádné valné hromady z původního termínu 24. dubna 2020 na období, kdy bude její konání bezpečné," uvedla předsedkyně představenstva a generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

Reklama

Související témata:

Související články

Cigarety výrazně podraží

Kuřáci cigaret budou muset od letoška sáhnout opět o něco hlouběji do kapsy. Od 1. března platí vyšší spotřební daň na cigarety. Ta vzrostla zhruba o 10...

Výběr článků

Načítám