Hlavní obsah

Krteček se stěhuje na Slovensko jako symbol zábavního parku

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Letos nebo příští rok by měla začít výstavba zábavního parku pod Tatrami, jehož symbolem bude Krteček českého ilustrátora Zdeňka Milera. V úterý to napsaly slovenské Hospodárske noviny s odvoláním se na vnučku ilustrátora Karolínu Milerovou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Krtkoland by se měl vybudovat v areálu mezi obcemi Veľká Lomnica a Stará Lesná. Momentálně se čeká na vydání stavebního povolení. „Probíhá územní řízení pro výstavbu zábavního parku pod Tatrami,“ uvedl Branislav Hirner ze společnosti Park snow Veľká Lomnica.

Podle internetové stránky lomnicaresort.sk se má park rozprostírat na rozloze 21 hektarů a nabídne atrakce, jako vodní svět, herny a ZOO.

Slovenské ministerstvo dopravy, které má na starosti cestovní ruch, zatím o novém projektu nic neví. „Ve všeobecnosti můžeme uvést, že zábavní parky zvyšují atraktivitu daného území a přispívají ke zvyšování jeho návštěvnosti,“ uvedl mluvčí resortu Martin Kóňa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám