Hlavní obsah

Krejčířovu vilu se zatím nepodařilo vydražit

Právo, Jakub Bartosz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšně dopadla v úterý dražba kdysi luxusního sídla známého českého uprchlíka Radovana Krejčíře (47) v pražských Černošicích. Do licitace o stavbu, jejíž odhadní cena je nyní kolem 100 miliónů korun, se podle informací Práva nikdo nepřihlásil.

Foto: Právo

Vila v Černošicích u Prahy, ve které žil před útěkem Radovan Krejčíř.

Článek

Zájemce mohla podle exekutorů odradit vysoká cena, podle odborníků je stavba rovněž po letech chátrání v mizerném stavu a případné bydlení si vyžádá další nemalé investice. Opakovaná dražba, tentokrát s nižší cenou, by se měla odehrát nejdřív za tři měsíce.

Dvouhodinovou elektronickou dražbu měl na starost brněnský úřad exekutorky Aleny Blažkové. Řízení se týká pohledávky severočeské společnosti Frymis, která uplatňuje nárok za zhruba 50 miliónů korun, týkající se předchozího pravomocného rozhodnutí v jedné z Krejčířových trestních kauz.

Krejčíř proslavil členitou vilu zakomponovanou do svahu kromě luxusu zejména tím, že odtud v roce 2005 uprchl policistům, kteří ho přišli zatknout.

V JAR dostal 35 let vězení

Pořizovací cenu odborníci odhadovali dříve na nejméně 400 miliónů korun, exekutor ji letos poslal do dražby s vyvolávací cenou zhruba 65 miliónů. Odhadní cenu vyčíslil na bezmála 100 miliónů.

Exekutoři na začátku letošního roku už vydražili menší Krejčířovu vilu, která se od této nachází jen několik stovek metrů. Zájemce ji v elektronické aukci koupil za 15,8 miliónu korun.

Krejčíř po útěku žil na Seychelských ostrovech, nyní je v Jihoafrické republice odsouzen za pokus o vraždu, únos a za obchod s drogami k 35 letům vězení.

V Česku se ho týká řada trestních kauz, dříve dostal coby uprchlý pravomocný trest za daňové delikty, podvod s akciemi a tunelování. Soudy se zabývají rovněž případem vytunelování státního podniku Čepro a přípravy vraždy celníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám