Hlavní obsah

Kovosvit se dohodl s investorem, zaměstnanci dostanou své mzdy

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kovosvit MAS v Sezimově Ústí se dohodl se skupinou Nordic Investors, zaměstnanci tak v nejbližších dnech dostanou červencové mzdy. Firma se také domluvila na dalším úvěru a obnoví provoz. Nordic Investors chce postupně Kovosvit převzít. Právo o tom ve středu informoval mediální zástupce společnosti Karel Samec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kovosvit MAS, závod na vývoj a výrobu obráběcích strojů

Článek

„Podařilo se to nejdůležitější – získat peníze na červencové výplaty zaměstnanců, které jim budou ve středu zaslány na jejich účty. Do konce týdne má nový investor podle domluvy poskytnout provozní finance i na plné obnovení výroby,“ uvedl Samec.

Podle něho budou pro základ úspěšné restrukturalizace firmy klíčové následující týdny: „Budeme potřebovat podporu obchodních partnerů i dalších subjektů,“ podotkl mluvčí.

Příliš se spoléhali na Rusko

Finance poskytla skupina Nordic Investors. „Kovosvit MAS má určitě skvělou budoucnost. Díky vlastnímu vývoji a dlouholetým zkušenostem patří v hi-tech obráběcích strojích mezi šest největších výrobců na světě. Do potíží ji nedostaly problémy ve výrobě, ale přehnaná expozice na ruském trhu,“ je přesvědčený Tomáš Otruba, zakladatel Nordic Investors.

Upozornil, že poskytnutí financí je pouze prvním krokem k obnovení plného provozu, ozdravení firmy a plánovanému převzetí firmy Kovosvit MAS skupinou Nordic Investors.

Skupina Nordic Investors se soustředí zejména na tzv. distressed assets, tedy na projekty, které mají například problémy s financováním. Strojírenství je pro ni novou investiční oblastí, věnuje se zejména informačním technologiím a nemovitostem.

Reklama

Související témata:

Související články

Stát nemůže půjčit zadluženému Kovosvitu

Stát v této chvíli zadluženému Kovosvitu MAS, který nevyplatil červencové mzdy 770 zaměstnancům, finančně nepomůže. Není to prý ani legislativně možné, řekl...

Výběr článků

Načítám