Hlavní obsah

Koruna opět posílila k euru a mírně oslabila k dolaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká měna v pondělí opět posílila k euru a oslabila vůči dolaru. Koruna k 17:00 oproti předchozímu závěru k euru zpevnila o pět haléřů na 24,33 Kč/EUR a k dolaru si pohoršila o tři haléře na 22,12 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Směr jí (koruně) pomáhá udržovat výhled domácích úrokových sazeb, pro které se otevřel prostor k růstu ještě o něco výš. Nové informace na toto téma jsme však v pondělí nedostali,“ sdělil analytik Tomáš Vlk ze společnosti Patria Finance.

Bankovní rada České národní banky 31. března zvýšila úrokové sazby o 0,5 procentního bodu. Šlo o páté nadstandardní zvýšení základní sazby v řadě o více než 0,25 procentního bodu.

Koruně se v úterý dařilo, pomohl optimismus ohledně jednání Ruska s Ukrajinou

Ekonomika

Koruna vůči euru postupně posiluje od 7. března, kdy zastavila prudký růst odstartovaný po zahájení ruské invaze na Ukrajinu 24. února. Koruna od začátku útoku do 7. března oslabila o více než korunu na skoro 26 korun za euro.

Růst kurzu přerušilo oznámení České národní banky ze 4. března o zahájení intervencí na devizovém trhu proti oslabování koruny. Na úroveň, jakou měla k euru před ruskou invazí, se koruna dostala už koncem března.

Kurz české měny:

Předchozí závěrV pondělí kolem 17:00
Kč/EUR24,3824,33
Kč/USD22,0922,12

Zdroj: Patria Online

Reklama

Výběr článků

Načítám