Hlavní obsah

Korejská Hanil E-Hwa investuje ve Frýdku-Místku téměř miliardu

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Korejský výrobce interiérových plastů a textilií pro automobilový průmysl, Hanil E-Hwa Company, investuje do vybudování nového závodu ve frýdecko-místecké průmyslové zóně Chlebovice téměř miliardu korun. Výrobní hala a infrastruktura závodu má být postavena už letos.

Článek

Město podepsalo se společností Hanil E-Hwa Slovakia, dceřinou firmou Hanil E-Hwa Company, smlouvu o budoucí nájemní smlouvě na 6,5hektarovou plochu v zóně Chlebovice. Podle primátorky Frýdku-Místku Evy Richtrové (ČSSD) Korejci plánují investovat do výstavby nového závodu v Chlebovicích 631 miliónů korun, s technologickým vybavením se výše investice přiblíží jedné miliardě korun.

Společnost Hanil E-Hwa přichází do Česka v návaznosti na investici korejské automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Zóna Chlebovice je od Nošovic vzdálena jen asi deset kilometrů. V chlebovickém závodě Hanil E-Hwa se budou vyrábět výplně dveří aut a další interiérové komponenty. "Touto investicí bude vytvořeno 174 nových pracovních míst," řekla primátorka.

"V první etapě naplánované na tento rok by měla být postavena výrobní hala včetně příjezdových komunikací, inženýrských sítí a parkovacích ploch. V následujících etapách rozložených až do roku 2013 se má závod Hanil E-Hwa v Chlebovicích vypracovat na centrální evropskou investici firmy," řekla Právu mluvčí frýdecko-místecké radnice Kateřina Piechowicz.

Hanil E-Hwa Company byla založena v roce 1972 v Koreji. Zabývá se především výrobou dveřních výplní a dalších interiérových automobilových komponentů a patří k nejvýznamnějším výrobcům interiérových plastů a textilií pro automobilový průmysl v Koreji. Firma má osm zahraničních výrobních závodů v Číně, Indii, Turecku, v USA a na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám