Hlavní obsah

Končí další dodavatel elektřiny, firma Conte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Conte, spol. s. r. o., přestala dodávat elektřinu, vyplývá z oznámení na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE). V režimu dodavatele poslední instance (DPI) tak skončí podle jeho údajů 1308 odběrných míst. U plynu, kde má firma podle údajů OTE 2692 odběrných míst, zatím ukončení činnosti operátor neohlásil.

Foto: Novinky

Podle expertů se energie budou nadále zdražovat.

Článek

O pozbytí možnosti dodávat elektřinu informovala společnost operátora trhu v úterý. Kvůli extrémnímu růstu cen energií na velkoobchodních trzích skončila v Česku od loňského podzimu už zhruba dvacítka dodavatelů. Největší z nich, skupina Bohemia Energy, ukončila činnost v polovině října. Měla asi 900 000 zákazníků.

Během týdne skončil už druhý dodavatel elektřiny

Ekonomika

Záchranný režim dodavatele poslední instance (DPI) trvá šest měsíců, za tuto dobu si zákazníci musejí najít nového dodavatele. Dodavatelem poslední instance jsou v případě dodávek elektrické energie v současné době v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části ČR), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever ČR). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek ČR).

Reklama

Výběr článků

Načítám