Hlavní obsah

Komerční bance stoupl zisk na 10,6 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komerční bance (KB) stoupl letos do konce září zisk meziročně o 7,7 procenta na 10,6 miliardy korun. Pomohl k tomu i prodej podílu ve společnosti Visa Europe. Bance, která je z hlediska počtu klientů v Česku třetí největší, stoupl objem vkladů, poskytnutých úvěrů i hypoték, informoval ve čtvrtek mluvčí KB Michal Teubner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Objem vkladů stoupl o 7,7 procenta na 708,6 miliardy. Objem poskytnutých úvěrů narostl o 11,1 procenta na 593,4 miliardy korun.

Bance pomohl zájem o hypotéky — poskytla úvěry na bydlení za 201,1 miliardy korun, což je meziročně nárůst o 12,3 procenta.

Bez mimořádného příjmu za prodej Visa Europe ale výnosy klesly o 0,4 procenta.

„Z pohledu finanční výkonnosti jednorázové příjmy sice zvýšily čistý zisk, ale i nadále pociťujeme tlak nízkých úrokových sazeb a utahující se regulace,“ řekl šéf KB Albert Le Dirac'h. Skupina podle něj potřebuje zvýšit produktivitu.

Akcie Komerční banky po oznámení výsledků po deváté hodině klesaly o procento a obchodovaly se za 888 korun.

Komerční banka je první z velkých tuzemských bank, která zveřejnila výsledky za třetí čtvrtletí. Hlavním akcionářem banky je francouzská Société Générale.

Reklama

Související články

Ruská ERB bank definitivně přišla o licenci

Česká národní banka odňala ERB bank povolení k činnosti. Hlavními důvody byly nefunkční řídicí a kontrolní systém banky a nákup dluhopisů v rozporu s právními...

Výběr článků

Načítám