Hlavní obsah

Komárkova firma s loteriemi vstoupí na burzu v New Yorku

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn Entertainment, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, vstoupí na akciovou burzu v New Yorku prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings Corp. (CHRC). Hodnota sloučené společnosti má činit zhruba 9,3 miliardy USD (téměř 200 miliard Kč). V pátek to oznámila společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment.

Foto: Profimedia.cz

Budova burzy v New Yorku

Článek

Firma Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Má zájem také o loterijní licenci v Británii.

Firmu CRHC založil Cary Cohn, ekonomický poradce bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, a investor Clifton S. Robbins. Firma v září získala od investorů 828 milionů USD.

Současní akcionáři společnosti Allwyn by měli mít po spojení ve společnosti podíl přibližně 83 procent. Žádný nový akcionář by bezprostředně po transakci neměl vlastnit ve firmě více než pět procent.

Čistý zisk Sazka Group v prvním pololetí vzrostl více než čtyřnásobně na 4,5 miliardy

Ekonomika

Transakci již jednomyslně schválila představenstva společností Allwyn i CRHC. Potvrdit ji ještě musí akcionáři CRHC a regulační orgány. Uzavřena by měla být ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Vstup na newyorskou burzu NYSE má podpořit globální růstovou strategii firmy Allwyn, včetně případných akvizic a soutěží o licence na trzích v Evropě a USA. Má jí také zajistit lepší přístup na kapitálové trhy.

Společnost v letošním roce očekává upravený zisk EBITDA zhruba 810 milionů USD. Čisté příjmy ze sázení mají činit přibližně 1,7 miliardy USD.

Reklama

Výběr článků

Načítám