Hlavní obsah

Čistý zisk Sazka Group v prvním pololetí vzrostl více než čtyřnásobně na 4,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka v prvním pololetí meziročně vzrostl více než čtyřnásobně na 177,1 milionu eur (4,5 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek stouply o 94 procent na 1,27 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Společnost to ve čtvrtek oznámila na svém webu.

Foto: Sazka Group

Sídlo Sazka Group

Článek

„S potěšením mohu oznámit, že skupina Sazka ve druhém čtvrtletí podala výborný výkon. Toho jsme dosáhli díky naší rozmanité škále produktů, prodejních kanálů a geografické expozici nebo rychle se rozvíjejícího on-line podnikání,” uvedl generální ředitel společnosti Robert Chvátal.

Zejména v prvním čtvrtletí se společnost potýkala s omezeními kvůli opatřením proti koronaviru, kdy velká část poboček nebo kasin zůstala uzavřena.

„Výkon po opětovném otevření se vrátil na úroveň před covidem. Nyní jsme nad úrovněmi z roku 2019,” doplnil Chvátal.

Zisk Komárkovy Sazka Group stoupl o 44 procent na 887 milionů

Ekonomika

Ve druhém čtvrtletí vzrostl čistý zisk meziročně osminásobně na 141,9 milionu eur (3,6 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek se zvýšily trojnásobně na 740,1 milionu eur (18,8 miliardy korun).

Sazka Group stoprocentně vlastní českou společnost Sazka a má podíly v dalších evropských sázkových firmách.

Loni v červnu se stala většinovým majitelem rakouské loterijní společnosti Casinos Austria, když v ní zvýšila svůj podíl na 55,48 procenta.

Sazka Group také vlastní zhruba 40 procent v největší řecké sázkové firmě OPAP a 32,5 procenta v italské společnosti LottoItalia.

Reklama

Výběr článků

Načítám