Hlavní obsah

Klesl rating tří velkých evropských bank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Mezinárodní agentura Standard & Poor´s snížila v úterý ratingy předních evropských bank Barclays, Credit Suisse a Deutsche Bank. Poukázala na přísnější regulaci bankovních skupin s podnikáním v investičním bankovnictví a na nejistou situaci na finančních trzích.

Článek

Ratingy dlouhodobých závazků protistrany všech tří bank snížila S na stupeň A z dosavadní známky A-plus. Největší švýcarské bance UBS ponechala dosavadní hodnocení na stupni A. Výhledy ratingů všech čtyř bank jsou stabilní.

S konstatovala, že britská Barclays, švýcarské Credit Suisse a UBS a německá Deutsche Bank jsou v Evropě nejzranitelnější globálními regulačními změnami.

"Pozorujeme zvýšená rizika u některých velkých evropských bank, které podnikají v investičním bankovnictví, protože regulační podmínky a situace na trhu ztěžují operace v tomto odvětví," uvedla agentura.

Vedle přísnější regulace a nynějších rozkolísaných trhů poukázala i na stagnující evropskou ekonomiku a rostoucí rizika žalob kvůli transakcím z doby finanční krize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám