Hlavní obsah

Kellnerově PPF klesl zisk o devět miliard, aktiva vzrostla na 975 mld. korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dosáhla loni čistého zisku 642 miliónů eur (16,47 miliardy korun). To je o 358 miliónů eur (9,18 miliardy korun) méně než o rok dříve, kdy skupina vydělala jednu miliardu eur (25,65 miliardy korun). Skupina to uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

PPF uvedla, že přes třetinu předloňského zisku tvořily jednorázové operace. „Při srovnání odpovídajících ukazatelů to znamená za celou skupinu PPF meziroční nárůst o 6 procent,” upřesnila PPF.

Aktiva PPF na konci roku přesáhla 38 miliard eur (974,8 miliardy korun), což představuje meziroční nárůst o 41 procent z 27 miliard eur (692,62 miliardy korun) v roce 2016.

Státu společnosti s majetkovou účastí PPF v roce 2017 odvedly 4,7 miliardy korun. K poslednímu dni loňského roku skupina zaměstnávala 170 tisíc lidí, z nich 9,4 tisíce v Česku.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. Dceřinými společnostmi PPF jsou například Home Credit nebo Air Bank.

Reklama

Výběr článků

Načítám