Hlavní obsah

Karlovarský hotel Thermal se bude opravovat až příští rok

Rekonstrukce hotelu Thermal v Karlových Varech začne až na počátku příštího roku. V současné době pokračuje příprava projektu a začalo výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce technologií. Uvedl to Jakub Vintrlík z tiskového odboru ministerstva financí, které hotel v majetku státu spravuje.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Thermal v Karlových Varech

Článek

Rekonstrukce lázeňského hotelu, který je hostitelem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, měla začít původně hned po skončení letošního ročníku. Festival skončil 8. července.

„Vzhledem k tomu, že Thermal zajišťuje veškeré projekty prostřednictvím zákona o veřejných zakázkách, jsou připravovány podklady pro vyhlášení výběrových řízení na podrobnou prováděcí dokumentaci. Jednotlivé stavební práce budou postupně zahájeny v příštím roce,” uvedl Vintrlík.

Celkové náklady na rekonstrukci jsou zatím odhadovány na 400 až 450 miliónů korun. V této částce ale nejsou zahrnuty náklady na rekonstrukci a revitalizaci bazénového komplexu.

Požár si vyžádal miliónové škody

Kromě celkové rekonstrukce nyní vedení hotel řeší i škody, které před týdnem způsobil požár balneoprovozu v podzemních podlažích hotelového komplexu. [celá zpráva]

„Současný odhad škod je na úrovni asi 15 miliónů korun,” upřesnil Vintrlík. „Rekonstrukční práce ve druhém suterénu, kde je rozsah škod největší, si vyžádají asi šest až osm týdnů,” dodal.

Loni byl hotel ve ztrátě

Loni měl hotel čistý obrat 174,1 miliónu korun a hospodařil se ztrátou 1,64 miliónu, na níž se ale podílel odpis pohledávky ve výši 3,3 miliónu korun za neodvedené parkovné z let 2011 až 2013, kvůli kterému hotel podal trestní oznámení. V roce 2015 měl Thermal zisk 3,25 miliónu korun.

Letos by podle Vintrlíka mělo skončit hospodaření v plusu. „Hotel pod vedením nové ředitelky využívá příznivé situace v návštěvnosti Karlových Varů. K 30. červnu měl o více než 15 miliónů korun vyšší tržby než v loňském roce a předpokládá zisk na úrovni dvou miliónů korun,” doplnil Vintrlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám