Hlavní obsah

Kappa začala na Olomoucku vyrábět obaly z lepenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Společnost Kappa Packaging otevřela závod na výrobu obalů z kašírované vlnité lepenky v průmyslové zóně v Olomouci - Holici. Do podniku firma investovala 330 miliónů korun a zaměstná v něm přes 50 lidí.

Článek

Jako většina firem se Kappa, která v ČR provozuje už pět závodů, rozhodovala podle umístění země v centru Evropy. Podle ředitele olomouckého závodu Zdeňka Suchitry byly důležité i dobré zkušenosti se zaměstnanci původního závodu Kappa Empack a také státní podpora investice.

"Výrazným přínosem projektu je, že dalších zhruba padesát míst vznikne u dodavatelských firem. Projekt tak přispívá k rozvoji zaměstnanosti v Olomouckém kraji, který je s více než dvanáctiprocentní 12,52 procenta lidí bez práce třetím nejpostiženějším regionem v ČR," řekl ředitel agentury Czechinvest Radomil Novák.

Firma, jejíž mateřské sídlo je v Nizozemí, bude obaly vyvážet do Maďarska, Polska a na Slovensko. Kappa má v ČR pět závodů a zaměstnává tu 514 lidí. Ročně vyrobí 200 miliónů metrů čtverečních vlnité lepenky a 60 tisíc tun papíru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám