Hlavní obsah

Jedno z největších obchodních center na Slovensku se prodalo za 12 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční společnost WOOD & Company od firmy Unibail-Rodamco-Westfield (URW) kupuje obchodní centrum Aupark v Bratislavě. Jde o jedno z největších obchodních center na Slovensku, nachází se na sídlišti Petržalka. Cena transakce je 450 milionů eur (asi 11,7 mld. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Obchodní centrum Aupark v Bratislavě

Článek

"Aupark skvěle doplňuje naše realitní portfolio. Současné analýzy a trendy ukazují na očekávaný návrat spotřebitelů do obchodních center po odeznění pandemie, který potvrzují i aktuální zkušenosti ze zahraničí. Země, ve kterých se obchody již znovu otevřely, vykazují vysoký nárůst návštěvnosti," uvedl investiční ředitel WOOD & Company Martin Šmigura. Firma podle něj letos plánujeme vstoupit na další trhy střední a východní Evropy.

Aupark Bratislava disponuje hrubou pronajímatelnou plochou 59 600 metrů čtverečních, předloni ho navštívilo 11,8 milionu lidí.

Získáním bratislavského nákupního centra se WOOD & Company stává druhým největším vlastníkem kancelářských a nákupních center v Bratislavě a Praze. Hodnota jejího realitního portfolia díky této transakci přesáhne jednu miliardu eur (asi 25,9 mld. Kč). Kromě Auparku vlastní WOOD & Company také nákupní centra Galerie Harfa a Centrum Krakov v Praze.

Související témata:

Výběr článků

Načítám