Hlavní obsah

Jedním z Čechů, kteří se zřítili v Alpách, byl manažer IKEA

Novinky, bož

Jedním z Čechů, kteří tragicky zahynuli při pádu z hory ve švýcarských Alpách, byl marketingový ředitel společnosti IKEA pro středoevropský trh Michal Kroupa. Na sociální síti LinkedIn to oznámila jeho partnerka Petra Chovancová a také šéfka společnosti pro stejný trh Mounia El Hilali.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z Čechů, kteří tragicky zahynuli při pádu z hory ve švýcarských Alpách, marketingový ředitel společnosti IKEA pro středoevropský trh Michal Kroupa.

Článek

„Michal byl velký nadšenec, který rád posouval své limity v pracovním i soukromém životě,“ napsala El Hilali. „Vím, že mluvím za celou organizaci, když píšu, že bude nesmírně postrádán, ale jeho odkaz bude pokračovat,“ dodala.

Chovancová uvedla, že se Kroupa s lezeckým partnerem zřítil při zdolávání čtyřtisícovky Taschhorn. Oba byli na místě mrtvi.

Dva čeští horolezci se zřítili v Alpách

Zahraniční

„Zemřel u toho, co miloval, tu jiskru v oku, kterou měl, když šlapal po kopci, jen máloco vysvětlí, a když mohl, tak toto štěstí sdílel se mnou,“ napsala manažerova partnerka.

„Nyní jsem s ním být nemohla, ale do hor jezdil po naší domluvě a já z něj po jeho návratu čerpala neskutečnou energii a štěstí, které v nich nasbíral,“ dodala. S Kroupou čeká syna.

Podle deníku Blick příbuzní o mužích měli poslední informace minulý pátek. V úterý byli úřadům nahlášeni jako nezvěstní. Ve stejný den byla nalezena jejich těla na úpatí Taschhornu.

Reklama

Související témata:

Související články

Plavba mezi kantony. Výlet trochu jinak

Jezero Vierwaldstättersee ve Švýcarsku, známější spíše jako Lucernské, se nachází na úpatí Alp a zasahuje do čtyř kantonů. Proto se mu také říká Čtyřkantonální...

Dva čeští horolezci se zřítili v Alpách

Dva čeští horolezci zahynuli ve Švýcarsku, když se zřítili z výšky několika set metrů na hoře Täschhorn poblíž horského střediska Saas Fee v kantonu Valais.

Výběr článků

Načítám