Hlavní obsah

Neskutečná sprosťárna, kritizuje akci Maláčové a Stropnického poslanec Juříček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprosťárna a manipulace. Taková slova zvolil poslanec Pavel Juříček (ANO) v reakci na to, že poradce ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) Matěj Stropnický (za ČSSD) na tiskové konferenci jeho firmu Brano, a. s., obvinil z porušování zákona. Společnost prý nemá žádný oficiální protokol, neměla šanci se vyjádřit a kontrola stále probíhá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec ANO Pavel Juříček.

Článek

Stropnický ve středu jmenoval několik konkrétních firem, u kterých úředníci údajná porušení zjistili: „První z nich je Brano, a. s., která se zabývá výrobou autodílů. U ní došlo k systémovému porušování rozvrhování pracovní doby, porušování odpočinku během pracovní doby a nedodržování maximálního rozsahu přesčasů.“

Úředníci shledali také například neoprávněné strhávání ze mzdy u 10 zaměstnanců z celkových více než 2200. Podle Juříčka vedení firmy ale o ničem neví a nikdo ho o výsledcích oficiálně neinformoval.

Odhalili jsme porušení ve třech čtvrtinách kontrolovaných firem, pochlubila se Maláčová

Domácí

„Zavání to nějakou manipulací. Naše personální ředitelka o tom nic neví, nemá žádný protokol a nechápe, že někdo může něco zveřejňovat bez protokolu a bez projednání s ní,“ reagoval Juříček na dotaz Novinek.

„Navíc kontrola jen probíhá. Je to neskutečná sprosťárna. Naše strana se nemohla ani vyjádřit, když o tom není zápis,“ dodal.

Údajné nedostatky ve firmě Brano, a. s.
Rozvrh pracovní doby v rozporu se ZP u 11 zaměstnanců
Nedostatky v evidenci pracovní doby u 6 zaměstnanců
Porušování odpočinku během pracovní doby u 6 zaměstnanců
15 zaměstnancům přiděleným agenturou práce není rozvržena pracovní doba
Nedodržování maximálního rozsahu přesčasů u 5 dočasně přidělených zaměstnanců AP
Neoprávněné srážky ze mzdy u 10 zaměstnanců
Nedostatky v oblasti BOZP
Zdroj: Prezentace MPSV k akci „Férová práce“

Hospodářská komora proti Maláčové: Zneužila inspektory pro volební kampaň

Ekonomika

Zaměstnavateli podle Stropnického hrozí pokuta až ve výši dvou milionů korun. Firmu Brano, a. s., vlastní poslanec za hnutí ANO Pavel Juříček.

Akci již dopoledne kritizovala Hospodářská komora, podle níž ministryně Maláčová  se Stropnickým zneužívají úřady k vlastní předvolební kampani.

Reklama

Výběr článků

Načítám