Hlavní obsah

Japonský Daikin začal v Brně stavět závod na výrobu klimatizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/PRAHA

Japonský výrobce klimatizací začal stavět závod v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa. Za rok do podniku investuje 1,24 miliardy korun a zaměstná v něm asi 350 lidí.

Článek

Většina z více než miliardové investice půjde na pořízení strojů a zařízení podniku. Asi 370 miliónů půjde na samotnou stavbu závodu. Daikin má v úmyslu podnik stále rozšiřovat a postupně dát práci až osmi stovkám lidem. V polovině roku 2006 by se mělo v Brně vyrábět okolo 25 tisíc kompresorů měsíčně.

"Nový projekt Daikinu je jedním z největších a nejcennějších, které se České republice podařilo v posledním roce získat. Kromě velké investice projekt přináší značné množství pracovních příležitostí jak pro dělnické profese tak pro kvalifikované inženýry z oboru strojírenství a elektrotechniky," řekla Karolína Bočková z agentury Czechinvest.

Brněnský podnik Daikinu je už druhý, který v ČR bude fungovat. Podobný závod japonská firma postavila na Plzeňsku. Klimatizace pro domácnosti začala vyrábět v roce 2004. Vrobí jich asi 300 tisíc ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Japonský Daikin zaměstná v Plzni 500 lidí

Do Plzně přichází další investice. Japonský výrobce klimatizací hodlá v západočeské metropoli postavit svou továrnu, která zaměstná 500 lidí. Zástupci...

Výběr článků

Načítám