Hlavní obsah

Ispat Nová huť se už jmenuje po majiteli Mittalovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Majitelé Ispatu Nová huť po třech letech opět přejmenovali tradičního výrobce oceli Novou huť. Valná hromada v pátek odhlasovala nové jméno Mittal Steel Ostrava. Ispat před svůj původní název získala při změně majitele v roce 2002. Tehdy ji koupila společnost LMN Holdings. Tu nyní vlastní Lakshmi Mittal.

Článek

"Změna názvu souvisí s nedávnou fúzí vlastníka ostravské firmy LNM Holdings a Ispat International  do společnosti Mittal Steel Company," řekl generální ředitel společnosti František Chowaniec. Společnost se dál spojí s americkou International Steel Group a vytvoří největší ocelářskou společnost na světě.

"Tím, že Ispat Nová huť přijala nový název, podtrhuje příslušnost k této skupině. Není to jen změna názvu, ale vytvoření obchodní značky na celém světě. Je to změna zaměření společnosti od masového výrobce oceli k výrobci s vyšší přidanou hodnotou, kam bude směřovat většina investic," dodal.

Menší akcionáři nesouhlasí

"Tady probíhá něco, co není v souladu s našimi představami," reagoval akcionář Michal Mitýsek, který podal protesty proti všem bodům valné hromady. Skupina malých akcionářů se snaží zpochybnit vstup většinového vlastníka do huti v roce 2002 a podala žaloby na neplatnost všech valných hromad.

Mittal Steel má přes 70,5 procenta akcií INH, k tomu ale vlastní hlasovací práva Fondu národního majetku, takže disponuje více než 84,3 procenty hlasů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám