Hlavní obsah

Inspekce zavřela prodejnu potravin, našla hmyz i myší trus

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela prodejnu potravin A Ton Tan ve Starém Hradišti na Pardubicku. Při kontrole našla myší trus mezi potravinami a další vážná porušení hygienických předpisů. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Inspektoři našli myší trus mezi potravinami.

Článek

„Myší trus SZPI zdokumentovala v mimořádném rozsahu, a to i v regálech mezi balenými i nebalenými potravinami určenými k okamžité spotřebě, přičemž existovalo vysoké riziko kontaminace těchto potravin,” uvedl mluvčí.

Foto: SZPI

Myší trus

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hygienickým normám nevyhovoval ani vně prodejny zřízený oplocený prostor pro ukládání pečiva před příchodem personálu, který zboží nechránil před vnějšími vlivy a nezabraňoval průniku ptáků, hlodavců a hmyzu.

Odpad včetně zbytků potravin ukládali v prodejně do lepenkové krabice.

„Dále inspekce zjistila celkově zanedbaný stav prodejny včetně znečištění zařízení, podlah a stěn vrstvou prachu a zbytků potravin,” dodal Kopřiva.

Foto: SZPI

Vrstvy prachu na zemi

Vzhledem k uvedeným prohřeškům SZPI konstatovala několikanásobné porušení evropských předpisů o hygieně potravin a na místě uložila zákaz užívání prostor. Zároveň inspekce provozovateli nařídila, aby provedl deratizaci, důkladný úklid a celkově uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona.

S provozovatelem zahájí inspektoři správní řízení o uložení pokuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám