Hlavní obsah

Inspekce zakázala pochybný přípravek na erekci ze Slovenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspekce objevila na českém trhu další pochybný přípravek na podporu erekce. Tentokrát se jedná o výrobek Intim-x pocházející ze Slovenska. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) se přípravek již nesmí prodávat.

Článek

„Inspektoři odebrali do laboratoří vzorky šarže s označením LOT 0021208 a datem minimální trvanlivosti 12.2011, aby ověřili, zda neobsahuje léčivé látky, které v potravinách být nesmějí,“ uvedla mluvčí SZPI Martina Šmídtová.

Podle ní šetření prokázalo, že přípravek obsahuje hydroxyhomosildenafil a acetildenafil, tedy látky podobné léčivům užívaných jen na lékařský předpis. Navíc konkrétně tyto dvě látky dosud nebyly testovány a nejsou tedy známy jejich přesné účinky na lidský organismus.

„Přípravek Intim-x, prodávaný v baleních po dvou tabletách, dováží do ČR společnost Krevní centrum z Frýdku-Místku, která jej dále dodává drobným odběratelům, lékárnám i provozovatelům internetových obchodů. SZPI uložila zákaz uvádění do oběhu vztahující se na výše uvedenou šarži a nařídila její stažení z trhu,“ uzavřela Šmídtová.

Reklama

Související články

Inspekce zakázala přípravek na erekci

Státní a zemědělská a potravinářská (SZPI) zakázala prodej přípravku na podporu erekce Golden Erect. Doplněk stravy podle šetření byl vyroben z rostliny, jejíž...

Výběr článků

Načítám