Hlavní obsah

Inspekce zadržela tři a půl tuny nebezpečných želé kuliček pro přípravu bubble tea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zadržela zásilku želé kuliček s příchutí pro přípravu bubble tea. Kuličky obsahovaly nepovolenou přídatnou látku, která může způsobit vážné zdravotní komplikace hlavně dětem. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí SZPI Radoslav Pospíchal.

Foto: SZPI

Konzumace potraviny s obsaženým konjakem by mohla především dětskému spotřebiteli způsobit vážné zdravotní komplikace.

Článek

Zásilka o celkovém množství 3 456 kg, čítající 11 příchutí želé kuliček, obsahovala dle informace na obalech nepovolenou přídatnou látku konjak (E 425). Tato látka dle platných právních předpisů nesmí být obsažena v želé cukrovinkách.

„Konzumace takovéto potraviny s obsaženým konjakem by mohla především dětskému spotřebiteli způsobit vážné zdravotní komplikace,” uvedl Pospíchal.

Foto: SZPI

SZPI zásilku odeslanou firmou na Tchaj-wanu zadržela ve spolupráci s Celním úřadem pro Středočeský kraj.

„Inspekce přijala opatření zabraňující vstupu zásilky do vnitřního trhu a spotřebitelé tak nebyli nevyhovujícímu zboží vystaveni,” dodal mluvčí. Kam měla zásilka konkrétně doputovat, inspektoři nespecifikovali.

Foto: SZPI

Konzumace takovéto potraviny s obsaženým konjakem by mohla především dětskému spotřebiteli způsobit vážné zdravotní komplikace.

Foto: SZPI

Reklama

Výběr článků

Načítám