Hlavní obsah

Inspekce odhalila další závadnou kojeneckou vodu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila v obchodech další závadnou kojeneckou vodu. Stejně jako v předešlém případě je i tentokrát nevyhovující značka Horský pramen. Ve vodě byly obsaženy cizorodé látky.

Článek

„Naměřené hodnoty těchto látek jsou opět velmi nepatrné, dle právních předpisů však tyto látky nesmí být v balené kojenecké vodě v jakémkoliv zjistitelném množství,“ uvedla mluvčí SZPI Martina Šmídová.

Podle ní voda obsahovala také stopy chlóru, přitom do kojenecké vody se smí přidávat pouze oxid uhličitý. Inspekce uvedla, že závadné jsou pětilitrové lahve, které mají datum spotřeby do 29. července letošního roku.

„V jiném barelu stejné šarže však stejná laboratoř nezjistila žádné závady, z toho vyplývá, že uvedená šarže je značně nehomogenní. Přesto inspekce nedoporučuje spotřebitelům, kteří výrobky této šarže mají doma, jejich konzumaci,“ dodala mluvčí.

Již minulý týden byl vydán zákaz prodeje na jinou šarži stejné značky, ve které se vyskytoval toluen. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám