Hlavní obsah

IKEA stahuje z prodeje netopýří plášť, dětem hrozí přiškrcení

Novinky, tov

Společnost IKEA stahuje z trhu netopýří plášť Lattjo. Při jeho používání hrozí dětem riziko přiškrcení nebo zranění krku. Plášť mohou lidé vrátit a dostanou peníze zpět. Firma o tom ve středu informovala v tiskové zprávě.

Foto: IKEA

Článek

IKEA se rozhodla stáhnout z trhu netopýří plášť Lattjo poté, co obdržela zprávy o třech dětech, které měly po jeho nošení odřeniny a šrámy na krku. Když děti chtěly plášť sundat, suchý zip jim nešel snadno rozpojit.

V souvislosti s pláštěm nebyla hlášena žádná zranění, která by si vyžádala lékařské ošetření. Protože ale hrozí riziko přiškrcení dětí nebo zranění krku, rozhodla se firma raději výrobek stáhnout.

„Při prošetřování případů jsme zjistili, že plášť se v části kolem krku obtížně rozepíná. Ukazuje se, že budeme muset stanovit jednoznačné požadavky IKEA na typ suchých zipů, které budeme používat,“ uvedla Cindy Andersen, která ve firmě odpovídá za prodej výrobků pro děti.

Netopýří plášť Lattjo se prodával na všech trzích IKEA kromě Ruska a Indonésie od listopadu 2015.

Firma vyzývá zákazníky, kteří mají netopýří plášť, aby ho okamžitě odstranili z dosahu dětí a přinesli ho zpět do obchodního domu IKEA, kde jim budou vráceny peníze v plné výši.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám