Hlavní obsah

IKEA stahuje z prodeje dětské baldachýny, dětem hrozí zadušení

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Švédský nábytkářský kolos IKEA stahuje celosvětově z prodeje baldachýny, používané u dětských postýlek. Firma zjistila, že baldachýny mohou děti zadusit. Uvedl to mluvčí společnosti Tomáš Kubík.

Foto: IKEA

Dětské baldachýny, které Ikea stahuje z prodeje.

Článek

„IKEA žádá všechny zákazníky, kteří mají doma baldachýn z IKEA a používají ho u dětské postýlky nebo postele, kde spí kojenci nebo malé děti, aby ho přestali používat a přinesli ho zpět do kteréhokoli obchodního domu IKEA,“ informoval Kubík s tím, že lidem bude v obchodě vrácena plná cena.

Baldachýny, které IKEA prodávala na všech svých trzích od roku 1996, mají označení Legendarisk, Minnen, Barnslig Boll, Minnen Brodyr, Himmel, Fabler, Tissla a Klämmig.

IKEA obdržela hlášení o případech, kdy si dítě stáhlo baldachýn do postýlky a ten se mu zamotal kolem krku. Žádná újma na zdraví zjištěna nebyla. Kubík nicméně připomněl, že žádné zprávy ani šetření neukazují, že by bylo s výrobky něco v nepořádku.

„Omlouváme se za případné způsobené nepříjemnosti. Bezpečnost je pro IKEA vždy prioritou,“ doplnil Kubík.

Reklama

Výběr článků

Načítám