Hlavní obsah

Hotely Hilton recyklují tuny použitého mýdla

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký řetězec luxusních hotelů Hilton chce z použitých zbytků mýdel sesbíraných na pokojích vyrobit milion nových. Chce tak bránit plýtvání a pomoci životnímu prostředí, upozornil server CNN.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Logo amerického hotelového řetězce Hilton

Článek

Recyklovat milion mýdel slibuje Hilton do 15. října, na který připadá mezinárodní den mytí rukou. Mýdla sesbíraná z pokojů se „rozdrtí, dezinfikují a vylisují do nových mýdel,“ uvedla firma.

Mýdla Hilton ovšem nenabídne vlastním hostům, ale ve spolupráci s organizací Clean the World ho pošle lidem v nouzi, hlavně do zemí třetího světa. Iniciativa má pomoci proti šíření nemocí a sloužit jako příklad, jak méně plýtvat zdroji.

Podle manažera Hiltonu Billa Duncana se do recyklace mýdel pustili již dříve, jako jeden z prvních hotelových řetězců. Pomáhá také recyklovat obaly od šamponů a další kosmetiky. Tuny použitého mýdla a plastů tak nemusely skončit na skládkách.

Zakladatel Clean the World Shawn Seipler CNN řekl, že spolupracuje také s hotely Marriot a na poli logistiky jim pomáhají firmy UPS a Guest Supply, dodavatel toaletních potřeb pro hotely.

Recyklace je v poslední době v módě. Coca-Cola loni například slíbila, že do roku 2030 bude sbírat a recyklovat tolik materiálu, kolik odpovídá prodeji všech lahví a plechovek. Firmy jako například Procter & Gamble, Unilever a Nestlé pracují na projektu Loop, což je projekt zaměřený na opakovaně použitelné balení, dodala CNN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám