Hlavní obsah

Hamé dál bojuje proti napodobování své značky v Rusku

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již déle než rok trvá soudní proces potravinářské společnosti Hamé proti napodobování jejího loga a designu u výrobků ruské společností Ruzkom. Uvedla to ředitelka marketingu Hamé Marcela Mitáčková.

Foto: archív, Právo

Logo se v azbuce od znaku Hamé téměř neliší.

Článek

„Ruzkom se snažil využít velmi vysoké známosti paštik Hamé a jejich oblíbenosti ruskými spotřebiteli tím, že využil velmi podobné logo a design a začal své vzhledově snadno zaměnitelné výrobky distribuovat na ruském trhu,“ doplnila Mitáčková.

První kolo soudního řízení dalo sice zapravdu společnosti Ruzkom, v následujícím soudním řízení však soud zrušil rozhodnutí nižší instance a vrátil věc k opětovnému projednání.

Podle Mitáčkové se už začaly kromě Ruzkomu i některé další ruské firmy design paštik Hamé kopírovat. Problém spočívá v podobě loga Hamé a ruského Naše. Hamé za domnělé zneužívání a plagiátorství požaduje finanční kompenzaci.

Společnost Hamé na ruském trhu působí již od poloviny 90. let minulého století. V roce 2004 zde otevřela nový výrobní závod ve městě Vladimiru, zhruba 200 km od Moskvy. V tomto závodě vyrábí paštiky, kečupy a kojenecké masozeleninové výživy. V roce 2010 dosáhlo Hamé v Rusku tržeb v hodnotě 815 miliónů rublů (asi 497 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám