Hlavní obsah

Hamé a Nordic Partners oficiálně potvrdily fúzi obou firem

Největší tuzemská konzervárenská společnost Hamé a islandská skupina Nordic Partners oficiálně potvrdily avizovanou fúzi obou firem. Tu už minulý týden schválil antimonopolní úřad. Islanďané ve firmě ponechají současné vedení, Hamé tak i nadále povede současný ředitel Martin Jagoš. Výše transakce ani podíl, který islandská společnost v Hamé získala, nebyly zveřejněny.

Článek

"Jsme si vědomi historie Hamé. Naším záměrem je společnost dále rozvíjet a expandovat na dalších trzích," řekl novinářům Gunnar Leo Gunnarsson, předseda představenstva Nordic Partners. "Máme naprostou důvěru ve vedení Hamé a pana Jagoše, který bude řídit společnost i nadále," dodal Gunnarson.

Nordic Partners nebude zasahovat do plánu Hamé pro rok 2008. "Začneme se účastnit až přípravy plánu pro rok 2009," uvedl Gunnarsson. Sdělil, že Nordic Partners v současné době neuvažuje o změnách v zaměstnanecké struktuře Hamé ani o přesunu či uzavření některých výroben.

Nordic má v současnosti potravinářské podniky v Litvě, Lotyšsku a Polsku. Skupina po začlenění Hamé vyprodukuje zhruba 170 000 tun potravinářských výrobků a více než 100 miliónů litrů nápojů. Konsolidované tržby jsou pak odhadovány na částku přes 400 miliónů eur (kolem deseti miliard korun). Tržby Hamé z toho budou tvořit skoro polovinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám