Hlavní obsah

Fischer: Atlantik FT se dohodla s Allianz

Novinky, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Firma Atlantik Finanční trhy, která odkoupila závazky společností podnikatele Václava Fischera od věřitelů, se dohodla s pojišťovnou Allianz na pojištění letadel Fischer Air. V rozhovoru pro Frekvenci 1 to uvedl Václav Fischer.

Foto: Jiří Růzha

Festival Náš svět 2012 Žatec - velkolepý závěr festivalu v divadle Louny

Článek

"Obdržel jsem zprávu od společnosti Atlantik, že dnes odpoledne byla předána finální nabídka společnosti Allianz. Atlantik obdržel ústní příslib předsedy představenstva této pojišťovny, že nabídka bude přijata," řekl Václav Fischer pro rádio Frekvence 1. Očekává přitom, že podpis dohody se uskuteční v nejbližších hodinách.

Letadla společnosti Fischer Air by podle Fischera létala i bez pojištění u Alianz. "Letecké pojištění je pro každou pojišťovnu velmi atraktivním pojištěním," je přesvědčen podnikatel.

Společnosti Fischer Air hrozilo, že s koncem srpna skončí i povinné pojištění jejích letadel u pojišťovny Alianz. Fischer Air obdržela výpověď pojištění na konci července. Důvodem bylo neplacení pojistného. Podle dřívějších informací ČTK jednal Atlantik s Allianz o doplacení čtvrtletní splátky pojištění v řádu několika miliónů korun a především o prodloužení smlouvy od září.

Fischer s Atlantik FT: vyrovnané partnerství

"Budu ve svých firmách jedním ze dvou sólových hráčů," řekl Frekvenci 1 Fischer o svém budoucím postavení ve firmách kolem CK Fischer. Vzápětí svá slova opravil v tom smyslu, že budou se šéfem Atlantik FT Karlem Komárkem "výborné duo". Fischer odmítl upřesnit, jaké jsou podmínky, za nichž Atlantik FT vstoupila do jeho firem, čímž odvrátila kritickou situaci, která v nich před dvěma týdny nastala. Opakovaně zdůrazňoval, že se obě společnosti dohodly na vyrovnaném partnerství, aniž by uvedl, kdo z obou má v rukou většinový podíl.

Za příčinu všech obtítží označil velkou ztrátu, do níž se společnosti Fischer propadly v roce 2000, a naléhání banky, aby své závazky vyrovnávaly rychleji. "Měli jsme domluven splátkový kalendář, ale v poslední době banka zřejmě ztratila důvěru, že ho budeme schopni plnit," řekl Fischer. Připustil, že ve chvíli, kdy se dozvěděl o krocích tří ze svých věřitelů a o nařízení exekuce svého majetku, měl obavy, že jeho podnikání by mohlo skončit. Lidé z Atlantik FT podle jeho slov nyní provádějí v jeho společnostech hloubkovou kontrolu. Odmítl připustit, že by mohla vynést na světlo další finanční problémy jeho firem.

CK Fischer chystá rozšíření na nové trhy

V rozhovoru Fischer připustil, že dlužil blíže neuvedené částky zahraničním hoteliérům i svým provizním prodejcům, ale řekl, že tyto dluhy jsou nyní vyrovnávány a že CK Fischer hodlá značně rozšířit svou činnost, pravděpodobně i na nových trzích. Zároveň ale řekl, že bude nucen ukončit některé vedlejší aktivity jako například Fischer Collection. Za jednu ze svých velkých chyb označil pokus o vstup do politiky a na otázku, zda stále uvažuje o tom, že by někdy kandidoval na prezidenta, dal zápornou odpověď.

Reklama

Související témata:

Související články

Fischer jedná s věřiteli

V hlavním městě se ve středu objevila fáma, že jedné z největších tuzemských cestovek CK Fischer hrozí rozsáhlá exekuce majetku. Majitel společnosti Václav...

Výběr článků

Načítám