Hlavní obsah

Firma Viamont, založená exministrem Řebíčkem, má dluhy a míří do insolvence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem/Teplice

Stavební firma Viamont, kterou založil bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS), míří do úpadku. Insolvenční návrh na sebe podalo minulý týden vedení firmy, jak vyplývá z insolvenčního rejstříku. Firma dluží asi 218 miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček

Článek

Viamont už v květnu čelil jednomu insolvenčnímu návrhu, který ještě soud odmítl, teď už ale o insolvenci požádal sám. Firma už má i obstavený účet a letos snižovala počty zaměstnanců, jejich celkový počet ale neuvádí.

Vlastníkem Viamontu se staly v roce 2010 Inženýrské a dopravní stavby (IDS) Olomouc, v jejichž vedení Řebíček také působil. Další dceřiné firmy Viamontu si už z větší části změnily název a fungují v rámci koncernu IDS.

Viamont svůj úpadek vysvětluje ekonomickou recesi, poklesem objemu stavebních zakázek i svým neúspěchem v jejich získávání.

Ale nejen tím. „Situace se zhoršovala (...) též v důsledku nepřátelské mediální kampaně související s předchozím akcionářem, která zejména u vyhlašovaných veřejných zakázek prakticky znemožnila uspět," tvrdí Viamont. Firma byla s Řebíčkem v médiích spojována i v době, kdy byl ministrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám