Hlavní obsah

FBI dopadla miliardáře podezřelého ze zpronevěry 184 miliard korun

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FBI dopadla texaského miliardáře Allena Stanforda, který je podezřelý ze zpronevěry osmi miliard dolarů, tedy asi 184 miliard korun. Podle vyšetřovatelů se ukrýval ve státě Virginia. V pátek o tom informovala BBC.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Miliardář Allen Stanford

Článek

O zpronevěře informovala americká média před několika dny. Trestní oznámení podala Komise pro cenné papíry, podle ní jsou kromě Stanforda podezřelí i tři jeho společníci.

„Ředitel Stanford Financial Group byl identifikován a lokalizován ve městě Fredericksburg ve Virginii,“ řekli pouze vyšetřovatelé.

Finančník se měl dopustit podvodu na vysoce výnosných certifikátech za osm miliard dolarů. Již v úterý vyšetřovatelé prohledali Stanfordovy kanceláře v Houstonu. Komise pro cenné papíry uvedla, že se jedná o podvod šokující velikosti.

Během několika týdnu je to již třetí skandál, který se ve Spojených státech vyšetřuje mezi vysoce postavenými finančníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám