Hlavní obsah

Facebook možná odloží vstup na burzu až na rok 2012

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Facebook, která na internetu provozuje stejnojmennou společenskou síť, možná odloží plánovaný vstup na burzu až na rok 2012. Napsala to agentura Bloomberg, která se odvolává na informované zdroje. Zakladatel firmy Mark Zuckerberg by podle nich získal čas zajistit Facebooku další uživatele a postarat se o zvýšení výnosů firmy.

Foto: Profimedia.cz

Facebook se postaral o další nečekané shledání.

Článek

Bloomberg nicméně upozorňuje, že Zuckerberg může prosadit vstup firmy na burzu prakticky kdykoli. Mluvčí Facebooku Jonathan Thaw se ke zprávě odmítl vyjádřit. Zuckerberg v jednom z nedávných televizních rozhovorů řekl, že Facebook akcie v rámci primární veřejné nabídky (IPO) prodá až ve chvíli, kdy to bude mít smysl.

Facebook umožňuje osobní prezentaci na internetu a komunikaci s dalšími uživateli sítě. V souvislosti s rychlým růstem počtu uživatelů se objevují pokusy o zneužití počítačových dat a osobních informací, které o sobě lidé na internetu sdělují.

Jeden z nedávných průzkumů ukázal, že mezi některými uživateli roste na Facebooku závislost. Facebook má asi půl miliardy účtů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám