Hlavní obsah

Europe Easy Energy koupila Amper Market, nového dodavatele elektřiny pro železnici

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Alternativní dodavatel energií, společnost Europe Easy Energy ze skupiny Bohemia Energy, koupila stoprocentní podíl ve společnosti Amper Market. Ta dodává elektřinu a plyn domácnostem, od příštího roku bude i dodavatelem elektřiny pro železnici. Cenu transakce firmy nezveřejnily. Nákup musí ještě schválit antimonopolní úřad.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Odvětví energetiky prochází dynamickým rozvojem, kdy se většina dodavatelů snaží najít tu nejlepší cestu k budoucímu úspěchu u zákazníka. My tuto cestu vidíme ve strategických akvizicích a obchodních partnerstvích, která zákazníkům přinášejí užitek v podobě zajímavých nabídek komplexních služeb,“ řekl Jiří Písařík, předseda představenstva Europe Easy Energy a jednatel Bohemia Energy.

Bohemia Energy navazuje na kroky, které již uskutečnila například v oblasti dodávky řešení pro malé fotovoltaické elektrárny, kdy třetím rokem spolupracuje s firmou S-Power. S Amper Market už chystají nové projekty například v oblasti akumulace energie.

Amper Market dodává elektřinu více než 40 tisícům a plyn zhruba osmi stovkám zákazníků. Minulý týden na sebe firma upozornila díky vítězství v aukci dodávek trakční elektřiny pro českou železnici, kde byl doposud dlouholetým dodavatelem ČEZ. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám