Hlavní obsah

Erste a ČEZ podlehly korekci

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní obchodování na pražské burze přineslo očekávané pokračování korekce, hlavně u akcií Erste Bank a ČEZ. Erste oslabila o 3,13 procenta na 1485 Kč, ČEZ o 2,23 procenta na 860,90 Kč.

Článek

 "U akcií Erste může prodejní tlak vydržet i déle, ale nízké ceny u ČEZ a Zentivy mohou přilákat kupce, zejména pokud se objeví zájem i ze zahraničí" domnívá se Eduard Tesař z makléřské firmy Cyrrus.

n Přední tituly jsou uprostřed sezóny oznamování čtvrtletních výsledků, které jsou vesměs ve shodě s očekáváním. Na trhu se tak více prosazuje vliv vývoje velkých zahraničních burz. Akcie Zentivy v pondělí oslabily o 1,52 procenta na 1230 Kč, Telefónica O2 o 1,19 procenta na 458 Kč. V poslední době ztrácejí také akcie Orco, tentokrát to bylo o 1,66 procenta na 2736 Kč. Zpevnil pouze Unipetrol, a to o 0,84 procenta na 204,70 Kč. Index PX klesl o 1,78 procenta na 1525,1 bodu.

Evropské akcie začátkem nového týdne oslabily. Dolů směřovaly kurzy především důlních společností, jichž se investoři zabavovali. BHP Billiton a Rio Tinto ztratily 1,5 procenta. Pro horší než očekávané výsledky hospodaření sestoupila nizozemská banka ABN Amro o 1,3 procenta. Cena ropy klesla pod 60 dolarů za barel.

Indické akcie v poslední době lámou rekordy. V pondělí překonal index burzy v Bombaji Sensex úroveň 13 000 bodů. Růst kurzů podpořily solidní čtvrtletní výsledky největších indických bank a technologických firem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám