Hlavní obsah

Equa bank loni poprvé v zisku, vydělala přes sto miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Equa bank byla v loňském roce poprvé v plusu. Čistý zisk dosáhl částky 106 miliónů korun. Výnos očekává i za letošní rok, sdělila banka v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Počet klientů banky loni vzrostl meziročně o 39 procent na 250 tisíc. Objem úvěrů stoupl o 18 procent na 31,7 miliardy a objem vkladů o 19 procent na 39,9 miliardy korun.

„Hospodářský výsledek za loňský rok je pro nás pozitivním překvapením, protože zisk je vyšší, než jsme plánovali. Klíčem k úspěchu je strategie a obchodní model, který jsme si od počátku vstupu na trh zvolili,” uvedl generální ředitel banky Petr Řehák.

Equa bank patří mezi menší bankovní ústavy, které začaly na tuzemském trhu poskytovat služby v průběhu roku 2011. Na český trh vstoupila po převzetí Banco Popolare společností Equa Group Limited. Ta je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

Reklama

Související témata:

Související články

Komerční banka loni vydělala 13,7 miliardy

Komerční banka loni zvýšila čistý zisk o 7,3 procenta na 13,7 miliardy korun. Finanční instituce o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě. Výsledek byl...

Výběr článků

Načítám